Παρασκευή, 04 Απρίλιος 2014 11:33
Δήμος Αχαρνών

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ «ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΧΑΡΝΩΝ

Η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής «Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και η Τράπεζα Αίματος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών «ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία.

 

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 και από ώρα 09:30 – 13:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης (Κομνηνών 1 Αχαρνές) και σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ».

 

Σκοπός της συν διοργάνωσης είναι η αύξηση του αποθεματικού μονάδων αίματος για τους μαθητές της πόλης μας, καθώς και η ανάπτυξη των αρχών και των αξιών του εθελοντισμού. Αρχές και αξίες που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία και την ομαδικότητα.

 

Υπενθυμίμυμε ότι :

Η επιλογή των αιμοδοτών (ηλικία 18-60 ετών) γίνεται από ιατρό με σκοπό την ασφάλεια του αιμοδότη και του ασθενούς. Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18-65 ετών, μπορεί να δώσει 400-450 cc αίμα. Για νέους ηλικίας 17 ετών απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση γονέων ή κηδεμόνων.

Η αιμοληψία διαρκεί 10΄-15΄ χρησιμοποιώντας υλικά αποστειρωμένα, ατοξικά, μιας χρήσης χωρίς κανένα κίνδυνο για τον αιμοδότη.

Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος και να έχει συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου.

Πριν την αιμοδοσία πρέπει να προηγηθεί ένα καλό πρωινό.

Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών πριν δώσει αίμα.

Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει πάρει φάρμακα, ούτε καν ασπιρίνη, τις τελευταίες μέρες πριν την αιμοληψία.

Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση ή να έχει προσβληθεί από σοβαρή νόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Κάθε πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως έχει ο υποψήφιος αιμοδότης, πρέπει να συζητείται με τον υπεύθυνο Ιατρό της αιμοδοσίας, οποίος κρίνει τελικά για την καταλληλότητα του υποψήφιου αιμοδότη.

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ