Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος 2013 01:38
Δήμος Αχαρνών

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ATHENS FLYING WEEK ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΤΑΤΟΙ!

Εντυπωσιακότερο από πέρυσι, είναι το 2ο Athens Flying Week το οποίο από την Παρασκευή βρίσκεται στο Τατόι. Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν από κοινού ο δήμαρχος Αχαρνών και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, τόνισαν την σπουδαιότητα του γεγονότος, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης και για επισκέπτες ξένων χωρών. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο show λαμβάνουν μέρος ορισμένοι από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου και οι πιο σύγχρονες αεροπορικές μηχανές. 

Στο φετινό show έχουν δηλώσει συμμετοχή τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (“ORLIK” Aerobatic Team), το team της Red Bull (Alpha Jet), και διεθνούς φήμης πιλότοι όπως οι Francesco Fornabaio, Luca Bertossio, Jurgis Kairys. Επίσης, με επιδείξεις που θα "κόψουν την ανάσα" θα πετάξει το team των βετεράνων Blu Circe και η ομάδα των χειριστών με ειδικές ανάγκες WeFly! Team.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν η Πολεμική Αεροπορία, η Αεροπορία Στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα με τα εναέρια μέσα τους και τους κορυφαίους κυβερνήτες τους, οι οποίοι θα εκτελέσουν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις κ.λ.π.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο δήμαρχος Αχαρνών μαζί με τον δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, ευχόμενοι να έχει επιτυχή έκβαση το τριήμερο αεροπορικών επιδείξεων στο Τατόι.

Ο κ. Ντούρος μάλιστα δήλωσε οπαδός των μηχανοκίνητων "αθλημάτων", ενώ διευκρίνισε ότι η φετινή διοργάνωση δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε δει πέρυσι. Φέτος υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχή. 

Το Athens Flying Week, διευρύνεται και στόχος όλων είναι να γίνει πλέον ένας θεσμός, ο οποίος θα αξιοποιεί επιτέλους και το αεροδρόμιο Τατοϊου.

Δείτε φωτογραφίες από το pre-show (κλικ για μεγέθυνση)

    

   

a
charnes-news.gr

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ