Παρασκευή, 26 Ιούλιος 2013 15:40
Δήμος Αχαρνών

ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Απογοητευτική είναι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής μας εν μέσω εκπτώσεων σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι μιλούν στο acharnes-news.gr, και για την πρόταση που θέλει τα καταστήματα ανοιχτά και τις Κυριακές.


"Κάθε πέρυσι και καλύτερα" δήλωσαν οι περισσότεροι σχεδόν από τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων στο acharnes-news.gr, σε ερώτηση για το πώς βλέπουν την κίνηση στην τοπική αγορά μέχρι τώρα. Η απογοήτευση τους είναι εμφανής. "Ο κόσμος πλέον δεν ψωνίζει. Δεν έχει χρήματα...." 

Πιο αναλυτικά οι ιδιοκτήτες μιλούν για υποτονικότητα στην αγορά και ζητούν μία κίνηση από το δήμο προκειμένου να αλλάξει λίγο η κατάσταση, αναφερόμενοι στη "Λευκή Νύχτα" που διοργανώθηκε πριν λίγο καιρό από τον δήμο Ιλίου. 

"Θα μπορούσε και ο δικός μας δήμος να κάνει κάτι αντίστοιχο, να δώσει κίνητρο στον κόσμο να βγει στην αγορά με διαφορετική ψυχολογία". 

Αναφορικά με το ζήτημα των Κυριακών που συζητά η κυβέρνηση προκειμένου να τονωθεί η αγορά με μία μέρα επιπλέον κίνησης, οι μαγαζάτορες εμφανίζονται εκ διαμέτρου αντίθετοι. "Εάν ο κόσμος θέλει να ψωνίσει να είστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνει τις Κυριακές. Έχει άλλες έξι ημέρες στη διάθεση του που τα μαγαζιά είναι έτσι κι αλλιώς ανοιχτά και έχει τη δυνατότητα να το κάνει". 

Δυστυχώς όμως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν ευελπιστούν κιόλας πως ενδέχεται να αλλάξει η εικόνα στην αγορά όσο θα οδεύουμε προς το τέλος των εκπτώσεων. 

Ρεπορτάζ: Κάλλη Λιότσικα- Άννα Σιρινίδου
Δημοσιογραφική ομάδα acharnes-news.gr
Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ