Πέμπτη, 17 Δεκέμβριος 2015 15:06
Δήμος Αχαρνών

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!

Στην κεντρική πλατεία Αχαρνών βρέθηκαν μέλη του Συλλόγου "Προσφέρω", την Πέμπτη 14/12 στις 10:30 το βράδυ.

Οι εθελοντές είχαν ενημερωθεί νωρίτερα για έναν άντρα ο οποίος κοιμόταν σε παγκάκι της πλατείας Καράβου στις Αχαρνές και έσπευσαν να βοηθήσουν όπως μπορούν.

Με θερμοκρασία 8 βαθμούς Κελσίου, παγωμένος, μουδιασμένος, τυλιγμένος με 3 κουβέρτες μπουφάν και σκούφο, ο άστεγος άντρας προσπαθούσε να ζεσταθεί. Ο κος Γιώργος αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας με συνέπεια να περπατάει με πατερίτσες

Όπως είπε στους εθελοντές του "Προσφέρω", δεν ανήκει στον Δήμο Αχαρνών ( δημότης Αγ. Βαρβάρα ), και γι' αυτό το λόγο ο δήμος δεν μπορεί να τον βοηθήσει.
Τόσα χρόνια πλανόδιος μικροπωλητής ούτε σύνταξη δεν έχει πάρει.


Όταν ερωτήθηκε αν έχει παιδιά, είπε ότι έχει μια κόρη με 6 παιδιά και ο άντρας της 8 άτομα όλοι και όλοι.Που να πάω εγώ;Και αυτούς εγώ τους συντηρώ με την επαιτεία.

Μία δύσκολη νύχτα δυστυχώς για τον άνθρωπο αυτόν που θα κοιμηθεί εκεί στην καρέκλα. Οι εθελοντές του προσέφεραν ζεστό φαγητό, και λίγα συσκευασμένα τρόφιμα, ζεστό μπουφάν, κασκόλ και κουβέρτα.

Να τονίσουμε ότι ο κος Γιώργος μέχρι και σήμερα βρίσκεται εκεί έξω στο κρύο.

Πόσο οξύμωρο τελικά είναι το γεγονός στην μια πλατεία να κοιμάται ένας άστεγος μέσα στο τσουχτερό κρύο και στην άλλη πλατεία (Αγ. Βλασίου) να γίνεται εορτασμός για τα Χριστούγεννα!

Για όσους θα βιαστούν να σχολιάσουν αρνητικά τη στάση του δήμου θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να μην προτρέξουμε να καταδικάσουμε ανθρώπους και καταστάσεις πριν μάθουμε αν έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό. Θα θέλαμε μια απάντηση από την Κοινωνική Πολιτική του δήμου μας σχετικά με παρόμοιες καταστάσεις και ποιες είναι οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν προκειμένου να βοηθηθούν κάποιοι συνάνθρωποι μας!

Ετικέτες

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ