Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2013 14:54
Δήμος Αχαρνών

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ -ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα δραστηριότητα του Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ

Με κεντρική ομιλήτρια την Κυρία :
Ευαγγελία Τσαπατσάρη –Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Πρόεδρος Πανελλήνιου συλλόγου Κοινωνιολόγων με θέμα : Προσδοκίες και επιθυμίες Γονέων-Τι πράγματι θέλουμε από τα παιδιά μας 


Μέσα σε οικογενειακό και οικείο περιβάλλων στης εγκατάστασης του river camp οργανώθηκε μια όμορφη συζήτηση ανάμεσα στους γονείς των αθλητών του Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ και την κυρία Ευαγγελία Τσαπατσάρη Κοινωνιολόγος –Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Πρόεδρος πανελλήνιου συλλόγου κοινωνιολόγων


Μια συζήτηση που προήλθε από την πρωτοβουλία του Γενικού και τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών Αντώνη Σουλακέλη με στόχο και σκοπό την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ των ΓΟΝΕΩΝ πάνω σε θέματα 
που άπτονται των προσδοκιών και επιθυμιών τους έναντι των παιδιών τους ,και ο οποίος ήταν και αυτός που προλογίζοντας καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους γονείς και φίλους του συλλόγου που παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την πράγματι πολύ σοβαρή και ενημερωτική συζήτηση , που η θεματολογία όχι μόνο παρέπεμπε στις προσδοκίες και επιθυμίες καθώς και τι πράγματι θέλουν οι γονείς από τα παιδιά τους, αλλά και γενικότερα της όποιας συμπεριφοράς τους.

Στη συνέχεια κάλεσε τους γονείς να ανταποκρίνονται σε ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες του συλλόγου στο μέτρο του δυνατού έτσι ώστε να ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα για ότι έχει σχέση με τον σύλλογο και τα παιδιά τους ,και τέλος ανακοίνωσε το άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα καθώς και το πρόγραμμα των εορτών.


Την σοβαρή και ενημερωτική αυτή παρέμβαση με την πραότητα της φωνής της αλλά και με τις επιστημονικές γνώσεις της που προέρχονται μέσα από την επιστημονική κοινότητα αλλά και από την μεγάλη εμπειρία της κατέθεσε στους τυχερούς γονείς ,η κυρία Ευαγγελία Τσαπατσάρη (Λία), Κοινωνιολόγος –Σύμβουλος ψυχικής υγείας-Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων ,την οποία ο Σουλακέλης κατάφερε λόγο προσωπικής γνωριμίας να έχουν την ευκαιρία οι γονείς των αθλητών και όχι μόνο, να παρακολουθήσουν, και οι οποίοι σχεδόν άφωνοι παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρων κάθε στιγμή μένοντας φυσικά ευχαριστημένοι τόσο, που στο τέλος της συνάντησης για αρκετή ώρα αρκετοί γονείς δεν έχασαν την ευκαιρία να την πολιορκήσουν ρωτώντας την διάφορα γύρο από διάφορες συμπεριφορές των παιδιών τους και όχι μόνο.

 
Ιδιαίτερη στιγμή στην συζήτηση και που πράγματι καθήλωσε ΟΛΟΥΣ τους γονείς ήταν η στιγμή που ο Νεκτάριο Χρήστου ποδοσφαιριστής των Παμπαίδων διάβασε ένα κείμενο-γράμμα από έναν γιό σε έναν πατέρα και το παράπονο του μικρού ποδοσφαιριστή που απευθυνόμενος στον πατέρα του, του ζήταγε μεταξύ άλλων να μην τον καταπιέζει αναγκάζοντας τον ακόμα , ακόμα να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

 
Οι ερωτήσεις οι παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις κάποιων γονιών π.χ (Λουκόπουλος-Τάκας-Καββαδίας) κατά την ώρα της συζήτησης σίγουρα έδωσαν άλλη διάσταση στο παραπάνω θέμα δείχνοντας ενδιαφέρων και προβληματισμό.

 
Το βέβαιο είναι ότι τέτοιες πρωτοποριακές δραστηριότητες για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα οι τοπικοί αθλητικοί και δη ,ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ,δεν μας έχουν συνηθίσει.

 
Τέτοιες ενέργειες και τέτοιες προτάσεις αναβαθμίζουν τον οργανωτή και δείχνουν το ενδιαφέρων των διοργανωτών για τους αθλητές αλλά και τους γονείς τους καθώς και τα μέλη τους , με ανοικτό μυαλό αντιμετωπίζουν τις ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ της ΖΩΗΣ !!! στη σημερινή δύσκολη περίοδο που διανύουμε ΟΛΟΙ μας !!! με προεξέχουσα την ενημέρωση , γιατί τελικά ενημερωμένος γονιός υπεύθυνος γονιός.

 
Οι άνθρωποι του Αθλητικού Συλλόγου Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ και των Αθλητικών εγκαταστάσεων του RIVER CAMP με ανοικτό μυαλό και παρακολουθώντας τα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ που προκύπτουν στη καθημερινότητά μας σίγουρα θα επανέλθουμε με κάποια ΝΕΑ καινοτόμο πρόταση !


Είναι σίγουρα στο τέλος της συνάντησης οι πλειοψηφία των γονιών (γιατί πάντα θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις ) ποιο συνειδητοποιημένα θα αντιμετωπίζουν πλέων την παρουσία και συμμετοχή των παιδιών τους στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ και όχι μόνο.

 
Μια δραστηριότητα του Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ που μας διαφοροποιεί από πολλούς άλλους…! 


Γιατί τα πάντα δεν είναι ποδόσφαιρο…!


ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ !!! ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ !


ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ


Πριν το παιχνίδι μπορείτε να του πείτε:
1. Σ΄ αγαπώ
2. Καλή επιτυχία
3. Κοίτα να περάσεις καλά


Μετά το παιχνίδι μπορείτε να του πείτε:
1. Σ΄ αγαπώ
2. Μ΄ αρέσει να σε βλέπω να συμμετέχεις 
3. Τι θέλεις να φας 


Και τόσα άλλα, πέρα από το αν έπαιξε λίγο, η περισσότερο , τον αγώνα, και το αποτέλεσμά του !


ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ