Δευτέρα, 29 Ιούλιος 2013 12:25
Δήμος Αχαρνών

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ ΑΜΕΣΑ

Βρισκόμαστε δύο μήνες πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, όμως, οι εργασίες για την αποκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Αχαρνών, του γηπέδου που θα φιλοξενεί την ομάδα του Αχαρναϊκού, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη!
 


Σε προηγούμενο φύλλο είχαμε αναφερθεί στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών στην οποία γινόταν λόγος για οριστική λύση του προβλήματος του γηπέδου καθώς η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάμβανε την επισκευή του προσφέροντας το ποσό των 250.000 ευρώ. Η απόφαση, αν και κατατέθηκε καθυστερημένα η πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα που τυπώνεται η εφημερίδα δεν έχει προκηρυχτεί σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό το έργο.
 

Επικοινωνήσαμε με τον συνδημότη μας κ. Χάρη Δαμάσκο που ως Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου γνωρίζει τις διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν σε τέτοιου είδους έργα και τον ρωτήσαμε καταρχήν αν το ποσό των 250.000 ευρώ αρκεί για την ανακατασκευή του γηπέδου: «Η Περιφέρεια Αττικής όπως έχω ξαναδηλώσει έχει ένα μεγάλο διαθέσιμο ποσό που ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά διατίθενται σε Δήμους της Περιφέρειας για έργα υποδομής, αθλητικές εγκαταστάσεις εφόσον αυτά της ζητηθούν! Το τελευταίο τετράμηνο η Περιφέρεια έχει εγκρίνει σε γειτονικούς δήμους μεγάλα έργα, όπως αυτό του Δήμου Περιστερίου για αθλητικές εγκαταστάσεις που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αντιλαμβάνεστε όποιος Δήμος κι αν ζητήσει χρήματα για έργα θα τα πάρει, αρκεί να έχει ώριμες μελέτες στα χέρια του. Πόσο μάλλον ο δικός μας Δήμος που είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Αττικής. Ο Δήμος Αχαρνών ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο 250.000 ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου κι αυτά εγκρίθηκαν» δήλωσε ο κ. Δαμάσκος ενώ στην ερώτησή μας αν πιστεύει πως το γήπεδο θα είναι έτοιμο στην αρχή της αγωνιστικής απαντά: «Οι διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν όταν το ποσό ξεπερνά τις 200.000 ευρώ είναι συγκεκριμένες.

Πρέπει να κατατεθεί μελέτη, να δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού, να υπάρξει ενδιαφέρον από εταιρείες κι έπειτα να ξεκινήσει το έργο. Εκτιμώ πως δεν θα προλάβουν αυτή την αθλητική περίοδο γιατί στην καλύτερη περίπτωση αυτή η διαδικασία διαρκεί από 4 έως 6 μήνες»

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ