Τετάρτη, 10 Σεπτέμβριος 2014 13:20

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΕ ΒΑΖΑ

Σπιτική σάλτσα σε βάζα - για να έχετε όλο το χειμώνα και να μην αγοράζετε έτοιμη!

 

Τι χρειαζόμαστε: πολλές ντομάτες

Πώς το κάνουμε:

1) Πλένουμε καλά τις ντομάτες μας να φύγουν τυχών φύλλα, χώματα και προπάντων φυτοφάρμακα.

Βήμα 1 

2) Κόβουμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στα τέσσερα.  

Βήμα 2 

3) Τις βάζουμε στο καζάνι σε μέτρια φωτιά και τις βράζουμε μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει κάτω.  

Βήμα 3

4) Κατεβάζουμε το καζάνι από τη φωτιά και περνάμε όλη τη σάλτσα από το μύλο.  

Βήμα 4 

5) Ο μύλος ξεχωρίζει τη σάλτσα από την φλούδα και τα σποριά, αφήνοντας την λεία σαν του εμπορίου. 

Βήμα 5

6) Γεμίζουμε τα βάζα σχεδόν μέχρι επάνω, αφήνουμε λίγο αέρα. 

Βήμα 6

7) Κλείνουμε καλά με βρασμένα καπάκια, ζεστά.  

Βήμα 7

8) Βάζουμε ένα παλιό σεντόνι στον πάτο του καζανιού και από πάνω βάζουμε τα βάζα.

Βήμα 8

9) Γεμίζουμε τα κενά με πανιά, ώστε να μην χτυπάνε μεταξύ τους και σπάσουν τα βάζα. Βάζουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει ελέγχουμε να μην έχουμε φυσαλίδες. Τα βράζουμε για κάνα μισάωρο. Αφού τα σφίξουμε τα αφήνουμε ανάποδα σε κλούβες για να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο υπόγειο.   

Βήμα 9

10) Για μικρότερη ποσότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό μύλο λαχανικών που θα βρείτε εύκολα στην αγορά.     

Βήμα 10

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες αντέχουν χρόνια 2-3 μπορεί και παραπάνω, αρκεί να... μείνουν!!!!!!!!!!

Καλή Επιτυχία

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ