Δευτέρα, 23 Ιούνιος 2014 15:13

ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η κρύα αυτή σούπα ονομάζεται Okroshka, είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο της Ρωσίας για το καλοκαίρι. Είναι δροσιστικό και ταυτόχρονα χορταστικό.

 

Υλικά για 8 περίπου μερίδες:  

3 μεγάλες πατάτες

3 αυγά

1 μεγάλο αγγούρι

300 gr παριζάκι ή 1 φιλέτο κοτόπουλο (περίπου 6-8 φέτες)

2 κεσεδάκια  γιαούρτι

2% 8 ραπανάκια (προαιρετικά)

2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι Μαϊντανό Άνηθο

Νερό Αλάτι Πιπέρι  

Διαδικασία  

Βράζουμε τις πατάτες και τα αυγά. Μόλις είναι έτοιμα τα ψιλοκόβουμε σε κύβους. Επίσης, ψιλοκόβουμε σε κύβους το αγγούρι και  το παριζάκι  (ή το κοτόπουλο). Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ραπανάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ 1,5 lt νερό και το γιαούρτι, τα χτυπάμε και το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά μας. (Αν δεν χωράει τόσο νερό στο μπλέντερ σας, βάλτε 0,5 lt νερό και 3 κουταλιές γιαούρτι, χτυπήστε τα. Επαναλάβετε αυτήν την διαδικασία 3 φορές). Ανακατεύουμε πάλι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.  

Μπορείτε να φάτε και αμέσως, απλά δεν θα είναι κρύο. 

Καλή σας όρεξη!!

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ