Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2013 12:36
Δήμος Αχαρνών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Σύμφωνα με την Υπ. Απόφαση 8440/24-02-2011 «Καθορισμός Λειτουργίας Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών», υποβάλλεται στα μέλη του Δ.Σ προς έγκριση, ο οικονομικός απολογισμός με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.


Για ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή απέδειξε την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται τα σοβαρότατα θέματα των Σχολικών Επιτροπών φέρνοντας με πεντάμηνη καθυστέρηση τον οικονομικό απολογισμό έτους 2012 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/07/2013, στην οποία οι εκπρόσωποί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο αδικαιολόγητα δεν προσκλήθηκαν.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει θεσμικά όργανα όπως αυτό της Ένωσης Γονέων για την σκοπιμότητα ή την ανευθυνότητα, στη καλύτερη περίπτωση, του αποκλεισμού μας από τη συνεδρίαση του οικονομικού απολογισμού τον οποίο επανειλημμένως είχαμε ζητήσει.

Δηλώνουμε την δυσαρέσκεια μας και επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας, συνεχίζοντας να προασπίζουμε το δικαίωμα των παιδιών μας για Αξιοπρεπή Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ