Δευτέρα, 01 Δεκέμβριος 2014 14:40

ΦΙΛΕΤΟ ΒΑΚΑΛΑΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Μμμμμμμ μοσχοβόλισε το σπίτι! Φιλέτα βακαλάου στον φούρνο με λαχανικά και ψημένα σε κρασί χωρίς καθόλου νερό!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 φιλέτα βακαλάου

  • 300 γρ. baby καρότα

  • 2 κολοκύθια μέτριου μεγέθους

  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

  • 1 μεγάλο νεροπότηρο λευκό κρασί

  • 1 κούπα ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 2 κ.σ. μέλι

  • αλάτι

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  • θυμάρι φρέσκο ή ξερό

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα φιλέτα του βακαλάου και τα στραγγίζουμε καλά.

  2. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε ομοιόμορφα τις ροδέλες ντομάτας.

  3. Απο πάνω απλώνουμε τις ροδέλες απο το κρεμμύδι μας.

  4. Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα σκορπίζουμε μαζί με τα baby καροτάκια μας ομοιόμορφα σε όλο το πυρέξ.

  5. Στο τέλος απο πάνω βάζουμε τα φιλέτα μας και ετοιμάζουμε την σάλτσα!

  6. Σε ενα μπόλ βάζουμε το κρασί, ελαιόλαδο, μουστάδα, μέλι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και περιχύνουμε με την σάλτσα τα φιλέτα και τα λαχανικά.

  7. Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.

  8. Τα αρώματα απο το κρασί, το μέλι και την μουστάρδα είναι καταπληκτικά.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ