Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 16:51

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Η ΠΡΩΤΗ «ΥΙΟΘΕΣΙΑ» ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στην υιοθεσία ενός αδέσποτου σκύλου, προχώρησε το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, εγκαινιάζοντας τη δράση «Φιλοζωία», στην οποία συμπράττουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κομοτηνής, η τοπική Φιλοζωική οργάνωση και οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Τις τελευταίες μέρες ο χαριτωμένος…Πάρης, όπως ονόμασαν οι μαθητές τον σκύλο, περιφερόταν ήρεμος και ευδιάθετος στην αυλή του σχολείου, αναζητώντας την παρέα των παιδιών στα διαλλείματα, και κάποια ήσυχη γωνιά τις ώρες του μαθήματος.

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών υπήρξε άμεση, και με τη σύμφωνη γνώμη καθηγητών και συλλόγου γονέων, αποφασίστηκε ο σκύλος να αποτελέσει στο εξής μέλος της σχολικής κοινότητας.

Έτσι, και με αφορμή τη δράση της «Φιλοζωίας», η οποία προβλέπει ακόμη ενημερωτικές ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων αναφορικά με την προστασία των αδέσποτων, το σχολείο «υιοθέτησε» το τετράποδο, αναλαμβάνοντας τη σίτιση και τη φροντίδα του, και αφού η οργάνωση τη Φιλοζωικής Κομοτηνής, τον στείρωσε και τον εμβολίασε.

Συγχαρητήρια στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, μακάρι το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, υιοθετώντας από ένα τουλάχιστον αδέσποτο.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει θέληση από την δημοτική αρχή και σωστή συνεργασία όλα γίνονται. Μακάρι στο μέλλον, κάτι ανάλογο να δούμε και στον δήμο Αχαρνών. Έχουμε μεγάλη ανάγκη από ευαισθητοποίηση στο θέμα των αδέσποτων, τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από την πλευρά των κατοίκων.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ