Παρασκευή, 21 Νοέμβριος 2014 16:01

ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ!

Έληξε η κατάληψη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού από τους κρατουμένους, η οποία είχε ξεκινήσει από τις 10 το πρωί!

Συγκεκριμένα, έξι άτομα αποπειράθηκαν να αποδράσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσά τους είναι και δυο Γεωργιανοί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο πήγε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου περίμενε να παραλάβει τους τρεις ελαφρά τραυματισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους οποίους κρατούσαν ως ''ομήρους'' οι κρατούμενοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την διάρκεια του επισκεπτηρίου ηλικιωμένη γυναίκα συγγενής γεωργιανού κρατουμένου συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, μια ομάδα κρατουμένων αντέδρασε προκαλώντας υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να επεμβαίνουν αμέσως. Υπήρξε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τρεις υπάλληλοι.

Ακόμα στο νοσοκομείο έφθασε εισαγγελέας αλλά και αστυνομικός επικεφαλής προκειμένου να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με τους κρατουμένους.

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων δήλωσε στην κάμερα του STAR: «Ευτυχώς η κατάσταση ομαλοποιήθηκε χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτεροι τραυματισμοί. Θα ακολουθήσει έρευνα σε όλα τα κελιά του νοσοκομείου». 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ