Πέμπτη, 04 Σεπτέμβριος 2014 15:35

ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΤΕΛ ΤΗΣ ΛΙΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ

Στον Ελαιώνα μεταφέρονται οι δύο σταθμοί των ΚΤΕΛ που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη Λιοσίων και στον Κηφισό, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ετοιμάζεται από το υπουργείο Υποδομών η προκήρυξη του διαγωνισμού, τον οποίο θα αναλάβει η εταιρεία Αττικό Μετρό και θα βασίζεται στη σχετική μελέτη που είχε διεξάγει πριν δέκα χρόνια το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ktel_elaionas.jpg


Η χρηματοδότηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατ. ευρώ, θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, και το μερίδιο του ιδιώτη -σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις- φαίνεται ότι θα αναλάβει ο παραχωρησιούχος μαζί με τα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.

Πάντως ενδιαφέρον για το έργο, εκτός από τα ΚΤΕΛ, έχουν επιδείξει και οι συγκοινωνιακοί φορείς, που εκτιμούν ότι η μετεγκατάσταση των δύο υφιστάμενων κεντρικών σταθμών στον Ελαιώνα θα φέρει μεγάλη ανάσα στην πρωτεύουσα.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ