Παρασκευή, 13 Ιούνιος 2014 16:56

ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τι αλλάζει στην ανανέωση της κάρτας ανεργίας; Τι θα πρέπει να γνωρίζετε;

Νέες αλλαγές έρχονται στον τρόπο ανανέωσης της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, οι οποίες θα διευκολύνουν περισσότερο τους κατόχους των δελτίων ανεργίας και θα μειώσουν τη συμφόρηση στους κατά τόπους ΟΑΕΔ.

Όπως προκύπτει από τροπολογία, που κατατέθηκε σήμερα, 5 Μαΐου στη Βουλή, προβλέπεται η διασύνδεση των συστημάτων του Οργανισμού Απασχόλησης με το πληροφοριακό συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, σύστημα το οποίο επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του ΟΑΕΔ για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων ανέργων του Οργανισμού. Έτσι, δεν απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και προσκόμιση δικαιολογητικών για ανανέωση των καρτών.

Το γεγονός αυτό, θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών ανεργίας να ανανεώνουν το δελτίο τους μέσω διαδικτύου, από τον Ιούνιο του 2014 και εξής.

Σύμφωνα μάλιστα, με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση «Η προτεινόμενη διάταξη αποτελεί ένα ακόμη βήμα οργανωτικού εκσυγχρονισμού, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας στη νέα ψηφιακή εποχή για το υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους.

Ο νέος τρόπος συναλλαγής των δικαιούχων με τον ΟΑΕΔ απελευθερώνει περίπου 800 εργασιακούς συμβούλους και 1.200 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ανέργων με προσωπικές συνεντεύξεις και τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να γίνουν αποτελεσματικότερες οι υπηρεσίες, που παρέχει ο Οργανισμός προς τους ανέργους

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ