Τετάρτη, 11 Ιούνιος 2014 14:03

ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!

Η συγκέντρωση των καταστημάτων σε μια πόλη μοιάζει να ακολουθεί την ίδια την πορεία  της εξέλιξης της. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Ίχνη Εμπορίου», η Ομάδα Άστυ πραγματοποίησε ένα τριήμερο ανοιχτό εργαστήριο χαρτογράφησης των Εμπορικών Τοπικοτήτων που διαμόρφωσαν τον χάρτη του εμπορίου στην Αθήνα, από την αρχή της δημιουργίας της ως τις μέρες μας.

Αυτό το Σάββατο, 14 Ιουνίου, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα αυτής της χαρτογράφησης, μέσα από ένα περίπατο στις παραδοσιακές εμπορικές γειτονιές του Ιστορικού Κέντρου.

Προσπαθώντας να ερευνήσουμε τις παλιές, συχνά εξαφανισμένες αλλά και τις σύγχρονες εμπορικές τοπικότητες της Αθήνας, συναντάμε βιοτεχνίες που χαρακτήρισαν ολόκληρες συνοικίες, τις μυρωδιές από ξακουστά μπαχαρικά, τον απόηχο προσφυγικών παζαριών να μπλέκεται με ήχους από κάλαντα και ροκάνες, δρόμους προορισμένους για ταξίδια και σημεία που είναι ορατή η εμπορική δραστηριότητα περασμένων εποχών. Ο περίπατος θα καταλήξει στην Στοά Εμπόρων, η οποία φιλοξενεί την δράση «Ίχνη Εμπορίου».

Σας περιμένουμε στις 14/6, στις 13:00 το μεσημέρι, για έναν μικρό περίπατο στις Εμπορικές Τοπικότητες που ανακαλύψαμε στο εργαστήριο μας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν !

Σημείο Συνάντησης: Μετρό Μοναστηράκι, Έξοδος Μιαούλη

Σημείο Τερματισμού : Στοά Εμπόρων

INFO

 

Ομάδα Άστυ                  

http://omadaasty.blogspot.gr/       

E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. T:  6972875323   

 

Traces of Commerce

http://www.tracesofcommerce.com/

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ